III. İstanbul Eğitim Konferansı Konuşmacıları

Ali Karagöz

  Millî Eğitim Bakanlığı | Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü


Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Metal Öğretmenliği ile Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler alanlarında lisans ve Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde Yüksek Lisans eğitimini tamamladı. Doktora eğitimini Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Enstitüsünde aldı. Uzun yıllar endüstri meslek liselerinde öğretmenlik ve okul müdürlüğü yaptı. Sonrasında sırasıyla, Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğünde şube müdürlüğü, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünde grup başkanlığı, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünde daire başkanlığı, Millî Savunma Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünde daire başkanlığı görevlerinde bulundu. Türkiye Maarif Vakfı Afganistan Ülke Temsilcisi olarak görev yaptıktan sonra Millî Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü olarak atanmıştır. Mersin Mut doğumlu olan Ali Karagöz evli olup iki çocuk babasıdır.


Prof. Dr. Mustafa Balcı

 Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu | Eğitim ve Öğretim Sektör Koordinatörü


Prof. Dr. Mustafa Balcı, 1975 yılında Yüksek Teknik Öğretmen Okulundan mezun oldu. Gazi Üniversitesi İşletme Yönetimi ve İngiltere Bath Üniversitesi Makina Mühendisliği bölümlerinden yüksek lisans derecelerini aldı. 1986'da Makina Mühendisliği alanında doktor unvanı alan Balcı, 1987'de doçent ve 1995 yılında ise profesör oldu. Gazi Üniversitesi'nde 29 yıldır öğretim üyesi olarak görev yapan Balcı, 1986-1993 yılları arasında MEB Meslekî ve Teknik Eğitim Araştırma ve Geliştirme Merkezi'nin kurucu başkanlık görevini yapmıştır. İngiltere, ABD ve Avrupa'nın değişik ülkelerinde de meslekî ve teknik eğitim ile ilgili çeşitli çalışmalarda bulunan Mustafa Balcı, 2002 yılından bu yana Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonunda Eğitim ve Öğretim Sektör Koordinatörü olarak görev yapmaktadır. Mustafa Balcı'nın sorumluluk alanında üniversiteler, özel ve devlet okulları, Millî Eğitim Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu, Meslekî Yeterlilik Kurumu, meslekî eğitim olarak Ticaret ve Sanayi Odaları, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları ve Organize Sanayi Bölgeleri bulunmaktadır. Mustafa Balcı Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Eğitim ve Öğretim Sektör Koordinatörü olarak Türkiye'de eğitim ve öğretimin kalitesinin artırılması için Avrupa Birliği tarafından Türkiye'ye sağlanan fonların koordinasyon görevini yürütmektedir. Dekanlık ve bölüm başkanlığı görevlerinde de bulunan Balcı, evli ve 3 çocuk sahibi olup otomotiv mühendisliği ve mesleki eğitim konularında çok sayıda yayına sahiptir. 
 

Georgios Zisimos

 European Training Foundation | EU Agency


Georgios Zisimos, Mart 2014'te Torino'daki Avrupa Eğitim Vakfı'nda (European Training Foundation) AB Eğitim Öğretim Politikaları konusunda kıdemli uzman olarak çalışmaya başlayan bir eğitimcidir. Halen aynı kurumda Politika Danışmanlığı ve AB Programlama Birimi Başkanı olarak görev yapmaktadır. Şubat 2010'da Brüksel'de eğitim, kültür, çok dillilik, gençlik ve sporlardan sorumlu AB Komiseri Kabinesi üyeliğine atandı. Kabinede eğitim portföyünü denetledi. 2010 yılından önce Bakanlar Kurulu tarafından atanarak Kıbrıs'ta Müfredat Reformu Bilimsel Komitesi Üyesi olarak görevini sürdürdü. 2005 yılında Kıbrıs Ortaöğretim Öğretmenler Sendikası Genel Sekreteri seçildi. ETUCE'nin (Eurepan Trade Union Committee for Education) Yürütme Kurulu üyesi oldu. Zisimos, hem Birleşik Krallıktaki hem de Kıbrıs'taki devlet okullarında öğretmenlik yaptı. Müfredat Geliştirme alanında yüksek lisans derecesi bulunan Zisimos, eğitim ve öğretim alanında çok sayıda yayının yazarıdır.



Lida Kita

  European Training Foundation | EU Agency 


Lida Kita, 2003 yılında Avrupa Eğitim Vakfı (European Training Foundation) AB Ajansı'nda Kıdemli İnsan Sermayesi Geliştirme Uzmanı olarak İsrail, Sırbistan ve Türkiye Ülke İrtibat Bürosu'na katıldı. Kariyerine öğretmen olarak başlayan Kita, Tiran Üniversitesi'nde öğretim görevlisi, ders kitabı yazarı, öğretmen mesleki gelişim ve Arnavutluk Eğitim ve Bilim Bakanlığı'nda müfredat uzmanı olarak sürdürdü. 1992-2001 yılları arasında Dünya Bankası'nın Avrupa ve Orta Asya Departmanı'nda eğitim ve sosyal sektör sorumlusu olarak çalıştı. Tiran/ Arnavutluk'taki Dünya Bankası Ofisinde görev yaptı. Londra Üniversitesi, SOAS Finansal ve İdari Çalışmalar Merkezi'nde Kamu Politikaları ve Yönetim alanında lisansüstü çalışmaları bulunan Kita'nın diğer lisansüstü çalışmaları ILO-Turin Üniversitesi'nde Kalkınma Yönetimi alanındadır. Kita'nın uzmanlık alanları, sosyal dahil edilme, istihdam ve kapsayıcı büyüme için becerilere odaklanan eğitim, eğitim ve istihdam konularında kamu politikaları yönetimidir.  

Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan

 T.C. Mesleki Yeterlilik Kurumu | Yönetim Kurulu ve Kurum Başkanı  


Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 1995 yılında mezun oldu. Gazi Üniversitesi'nde Halk Sağlığı doktorasını (2001) ve Hastane İşletmeciliği yüksek lisansını (2014), Ankara Üniversitesi'nde İş Sağlığı doktorasını (2007) tamamladı. 1995'te SSK Yozgat Dispanserinde çalışma hayatına başladı. SSK Hasanoğlan Dispanseri ve SSK Sağlık Dairesi Başkanlığı görevlerinde bulundu. Gazi Üniversitesi'nde 1999 yılında araştırma görevlisi olarak akademik çalışmalarına başlayan İlhan, Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Halk Sağlığı Anabilim dalında 2004 yılında öğretim görevlisi, 2007'de yardımcı doçent, 2009'da doçent, 2014'te profesör oldu. 2014-2023 yıllarında İş ve Meslek Hastalıkları Bilim Dalı Başkanlığı yaptı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu, Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nda pek çok kurul, komisyon ve projede görev aldı. İlhan, 09 Ağustos 2023'te yapılan seçimle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Mesleki Yeterlilik Kurumu Yönetim Kurulu ve Kurum Başkanlığı'na seçildi.


Prof. Dr. Feyza Arıcıoğlu

Yükseköğretim Kalite Kurulu | Kurul Üyesi 


Prof. Dr. Arıcıoğlu 1986 yılında İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesinden mezun oldu. Kariyerine İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Farmakoloji ve Klinik Farmakoloji Anabilim Dalında tıpta uzmanlık öğrencisi olarak başladı. Aynı anabilim dalında 1988 yılında yüksek lisansını ve 1993 yılında doktorasını tamamladı. Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalında 1994'te yardımcı doçent, 1998'de doçent ve 2004'te profesör oldu. Eş zamanlı olarak Cornell Üniversitesi Tıp Fakültesi Sinirbilim, Mississippi Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri, Temple Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji ve Max-Planck Enstitüsü Psikiyatri Anabilim Dallarında konuk veya kadrolu öğretim üyesi olarak çalıştı. Temel araştırma alanı nöropsikofarmakolojidir. Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Psikofarmakoloji Araştırma Birimi kurucu başkanı (1996), Clinical and Experimental Health Sciences Dergisi kurucu ve baş editörü (2011-2015, 2018-), Psychiatry and Clinical Psychopharmacology (2020-) ve Psychiatry and Behavioural Sciences (2020-) dergilerinin akademik editörüdür. Halen Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü (2012-2015, 2018-), Avrupa Sisteminde Biyotıp ve Sağlık Bilimlerinde Doktora Eğitim Kurumu (ORPHEUS), Türkiye Büyükelçisi(2013-), Uluslararası Nöropsikofarmokoloji Birliği (CINP) Eğitim Komisyonu üyesidir. Ocak 2022'den itibaren YÖK adına YÖKAK Kurul Üyesi olarak görev yapmaktadır. YÖKAK Kurumsal Dış Değerlendirme ve Akreditasyon Komisyonuna başkanlık etmektedir. 

Murat Hazıroğlu

İstanbul Ticaret Odası | Yönetim Kurulu Üyesi


24 Ekim 1972de Trabzonda doğdu. Liseyi Bağcılar Endüstri Meslek Lisesinde, yükseköğrenimini ise Sakarya Üniversitesi Mekatronik Bölümü’nde tamamladı. 1989 yılında bilişim sektöründe iş hayatına başladı. Halen bilişim sektöründe faaliyet gösteren bir şirkette yönetici olan Murat Hazıroğlu, 2004-2008 yılları arasında Anadolu Aslanları İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmış olup, 2004-2009 yılları arasında İBB Meclis Üyeliği, Denetim Kurulu Üyeliği ve Belediye Meclisi Tarife Komisyon Başkanlığı görevlerinde bulun-muştur. İstanbul Ticaret Odası’nda Bilgi Teknolojileri Meslek Komitesi’nde 2018-2022 yılları arasında Meclis Üyeliği yapan Murat Hazıroğlu, halen aynı Meslek Komitesinde Meclis Üyesi olup, 21. Dönem İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyeliği görevini sürdürmektedir. Hazıroğlu ayrıca İktisadi Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde de bulunmaktadır.  Hazıroğlu evli ve 3 çocuk babasıdır.