Prof. Dr. Mahmut Özer
Açılış Konuşmacısı | Milli Eğitim Bakanı
Dr. Saeeda Shah
Ana Konuşmacı | Leicester Üniversitesi
Yüksek lisans eğitimini Manchester’da, doktora eğitimini ise Nottingham’da tamamlayan Shah, Azad Jammu ve Keşmir Üniversitesinde dekan olarak görev yapmıştır. Uzun yıllar Pakistan’da yüksek öğrenimde üst düzey yöneticilik pozisyonlarında öğretmenlik yapmış ve Pakistan Üniversite Ödenekleri Komisyonu tarafından 2000 yılında Milenyumun En İyi Üniversite Öğretmeni ödülüne layık görülmüştür. Eğitim liderliği alanında önde gelen akademisyenlerden biri olan Shah, hâlihazırda Leicester Üniversitesi'nde görev yapmaktadır.
Doç. Dr. Ömer Avcı
Oturum Başkanı | İstanbul Medeniyet Üniversitesi
Lisans eğitimini Çukurova Üniversitesinde İngilizce Öğretmenliği Bölümünde tamamlamıştır. Yüksek lisans ve doktora eğitimini Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Northern Illinois Üniversitesinde tamamlayan Avcı, hayat boyu öğrenme ve yetişkin eğitimi alanında çalışmalar sürdürmektedir. Hâlihazırda İstanbul Medeniyet Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesinde anabilim dalı başkanı olarak görev yapmaktadır.
Prof. Dr. Üstün Ergüder
Panelist | Eğitim Reformu Girişimi Yönetim Kurulu Başkanı
Prof. Dr. Birol Akgün
Panelist | Maarif Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü (1993) bitirdi. 1994 yılında Milli Eğitim Bakanlığı adına resmi burslu statüde Yüksek Lisans eğitimi için Amerika Birleşik Devletlerine gitti. Burada Case Western Reserve Üniversitesi (Cleveland, Ohio) Siyaset Bilimi bölümünde Yüksek Lisans (1996) ve Doktora derecesini (2000) aldı. 2003 yılında “11 Eylül, Değişen Dünya Dengeleri ve Türkiye” konulu araştırmasıyla “Milliyet Gazetesi 2002 Sosyal Bilimler Birincilik ödülünü” kazandı. Hâlihazırda Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı ve Maarif Vakfı Yönetim Kurulu Başkanıdır.
Isiaka Abdulqadir Imam
Panelist | D-8 Genel Sekreteri
Kahire Amerikan Üniversitesinde siyaset bilimi alanında lisans eğitimini tamamladı. 1993 yılında Nijerya Federal Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığına katıldı. Brezilya'daki Nijerya Büyükelçiliğinde geçici Maslahatgüzar olarak görev yaptı. Büyükelçi Imam, Abuja Dışişleri Bakanlığında ikili ve çok taraflı departmanları içeren çeşitli birimlerde ve daha sonra bakanlığın ekonomi, ticaret ve yatırım departmanından sorumlu direktör olarak çalıştı. 2020 yılında Nijerya Federal Cumhuriyeti tarafından Büyükelçi unvanı verildi. 01 Ocak 2022'de D-8 Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (D-8) Genel Sekreterliği görevini üstlendi.
Doç. Dr. Yusuf Alpaydın
Oturum Başkanı | İLKE İlim Kültür Eğitim Vakfı
Lisans eğitimini 2003 yılında Boğaziçi Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümünde, yüksek lisans çalışmasını 2006 yılında aynı üniversitede yetişkin eğitimi programında tamamladı. Doktora çalışmasını 2013 yılında İstanbul Üniversitesi Çalışma Ekonomisi alanında Türkiye'de yükseköğretim sistemi ve emek piyasası arasındaki ilişkileri konu alan teziyle bitirdi. Eğitim politikaları, eğitim-istihdam ilişkileri, yükseköğretim ve yetişkin eğitimi konularında araştırma ve yayınları devam etmektedir. Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Bölümünde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. İnsan ve Toplum Dergisi editörlerindendir. İLKE Vakfında mütevelli heyet üyesidir.
Ömer Özkan
Panelist | KODA Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı
Lisans eğitimini Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde tamamladı. 2011 yılında Waldorf eğitmen eğitimini tamamladı. Aynı yıl veliler ve Ulla ile Waldorf yuva girişimini başlattı. Kuzguncuk’ta anaokulu olarak kurulan Waldorf yuva girişimi, 2017 yılında Beykoz’da ilkokul girişimi olarak gelişmeye devam etti. Waldorf okullarının kurulması için ortaya çıkan Nisan Eğitim Kooperatifi’nin kurucularından olan ve halen başkanlığını yürüten Özkan, hâlihazırda Köy Okulları Değişim Ağı (KODA) Derneğinde Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak çalışmaya devam etmektedir.
Dr. Akif Pamuk
Panelist | Marmara Üniversitesi
2005 yılında Marmara Üniversitesi Tarih Öğretmenliği Bölümünden mezun oldu. 2007 yılında "Vatandaş Yetiştirme Aracı Olarak Tarih Öğretimi: Trabzon-Tunceli Örneği" başlıklı teziyle aynı üniversitede uzman unvanını aldı. 2013 yılında “Bireysel ve Kolektif Kimliklerin İnşasında Tarih Algısının Rolü” başlıklı teziyle doktor oldu. 2004 yılından itibaren Us Atölyesi Felsefe Grubu üyesi, 2009 yılından itibaren Yeryüzü Derneği kurucusu ve gönüllüsüdür. Yeni İnsan Yayınevi’nde tarih ve eğitimle ilgili çeşitli kitapların editörlüğünü yapmıştır. Halen Marmara Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.
Hüseyin Türkan
Panelist | YEKDER Yönetim Kurulu Başkanı
1984’te İstanbul’da doğdu. Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde tamamladı. Üniversite yıllarından itibaren gençlik, eğitim ve kültür-sanat alanlarında faaliyet gösteren pek çok sivil toplum kuruluşunda aktif rol aldı. Çeşitli kuruluşlarda yazar ve editör olarak görev yaptı. Türk Dili ve Edebiyatı alanındaki doktora eğitimini Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’nde, yayıncılık alanındaki faaliyetlerini kurucusu olduğu Dil Fikir Sanat’ta sürdürüyor. Evli ve iki çocuk babasıdır.