I. İstanbul Eğitim Konferansı Katılımcıları

Doç. Dr. Salim Atay

T.C. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı

Doç. Dr. Salim Atay, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümünden mezun olmuştur. KTÜ Farabi Tıp Fakültesi’nde Medikal Psikoloji alanında Yüksek Lisans yapmış,1988-1994 yılları arasında Devlet Hastanelerinde Psikolog olarak çalışmış ve 1995-1996 yıllarında İngiltere’de Nottingham Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Bölümü, Nöro-Psikoloji laboratuvarında araştırmacı olarak görev almıştır. Doktora eğitimini 2001 yılında Marmara Üniversitesi İ.İ.B.F İşletme Bölümü Yönetim ve Organizasyon Anabilim Dalı’nda tamamlayan Atay, 2002-2013 yılları arasında Marmara Üniversitesi’nde; 2013-2018 yıllarında ise İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde öğretim üyeliği yapmıştır. Atay aynı zamanda, İTÜ Rektör Danışmanlığı ve Kariyer Merkezi Müdürlüğü görevini yürütmüştür. 2008-2009 yılları arasında ABD Florida State Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde misafir öğretim üyesi olarak bulunmuştur. İngiltere ve ABD’de yaptığı akademik çalışmaların ardından, Türkiye’de, iş psikolojisi, bireysel farklılıkların yönetimi, örgütsel davranış, davranış bilimleri, kariyer ve yetenek yönetimi ve insan kaynakları konularında dersler veren Atay; lider yönetici becerileri, politik yeti, narsisizm, kariyer yönetimi konularında araştırmalar yapmış ve kitap yazmıştır. Akademik çalışmalarının yanı sıra, Kariyer ve Yetenek Yönetimi Derneği Kurucu Başkanı olan Atay, kamu ve özel sektör kuruluşlarında uzmanlık alanında projeler yürütmüştür. Atay, Avrupa Birliği ve Dünya Bankası kapsamında hayata geçen projelerde çalışmış ve yöneticilik yapmıştır. Başkanlık sisteminin yürürlüğe girmesi ile Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle Ağustos 2018'de İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı görevi tevdi edilmiştir. İnsan Kaynakları Ofisi; İnsan Kaynağı Envanterinin ve Beceri Haritasının oluşturulması, 862 bin personelin katıldığı Kamu Çalışanı Memnuniyet ve Aidiyet Anketi (KAMU-VERİ), üniversitelerin istihdam performanslarını ölçmeye yönelik ÜNİ-VERİ, kamuda işe alımlarda şeffaf ve liyakat temelli istihdama yönelik tüm kurumlar tarafından kullanılan KARİYER KAPISI, 44 binden fazla öğrenciye staj imkanı sağlayan STAJ SEFERBİRLİĞİ, başta dezavantajlı bölgeler olmak üzere yüzbinlerce yeteneğin ve binlerce işverenin katıldığı Bölgesel Kariyer Fuarları (BKF) gibi birçok ulusal ve uluslararası projeyi geliştirmiş ve Türkiye’ye kazandırmıştır. Ofis, hem kamu hem de özel sektörde modern yöntemlerle insan kaynakları süreçlerinin iyileştirilmesine yönelik projeler geliştirmekte ve yürütmektedir.

Kemal Öztürk

Oturum Başkanı | Gazeteci Yazar

Lisans eğitimini Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde tamamladı. Amerika ve Kanada’ya giderek yabancı dil eğitimi aldı ve belgesel alanında araştırmalar yaptı. 2003-2008 yıllarında TBMM Başkanı İletişim Danışmanlığı, 2008-2011 tarihleri arasında Başbakan Basın Danışmanlığı yaptı. 2011-2014 yıllarında Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü olarak görev yaptı. Çeşitli kitaplara ve belgesellere imza atan Öztürk, Habertürk Gazetesi’nde köşe yazarıdır.

Osman Yıldız

Panelist | HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı

Lisans eğitimini, Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde tamamladı. Çukurova Üniversitesi İktisat Bölümü’nde yüksek lisans eğitimini tamamladı. London School of Economics’te Avrupa Çalışmalarını master of science seviyesinde tamamladı. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde doktora eğitimini tamamladı. 2019’dan itibaren HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Mesleki Yeterlilik Kurumu yönetim kurulu üyesidir.

Alp Köksal

Panelist | Khan Academy Türkiye Koordinatörü

Hem Türkiye hem de ABD’de lise ve üniversite eğitimi aldı. Üniversite diplomasını ise Koç Üniversitesi İşletme Bölümü’nden alan Köksal, yüksek lisansını Boğaziçi Üniversitesi’nde birincilikle tamamladı. Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde araştırmacı olarak görev yaptı. Aynı bölümde doktora adayı olarak akademik çalışmalarına devam etmektedir. Bugün 50’den fazla dilde 120 milyon öğrenciye ulaşan, kâr amacı gütmeyen online eğitim platformu Khan Academy’nin 2012 yılında ilk uluslararası iştiraki olarak kurulan Khan Academy Türkiye’nin yöneticisi olan Köksal, aynı zamanda 83 yıllık tarihi ile Türkiye'nin köklü kuruluşlarından STFA Grubu'nun Eğitim Vakfı’nda genel müdürlük görevini yürütmektedir.

Mehmet İhsan Taşer

Oturum Başkanı | Medyasoft Genel Müdürü

1986 yılında Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. 1988’de İstanbul Üniversitesi Uluslararası İşletmecilik yüksek lisans eğitimini alarak 2009’da Harvard Business School Advanced Management programı ve 2011’de INSEAD Liderlik Gelişim Programı’nı tamamladı. Medyasoft'un kurucu ortakları arasında yer aldı ve dijital medya ajansı olarak faaliyet gösteren Interajans’ı kurdu. 2009 ve 2011 yılları arasında Ülker Yönetim Kurulu Başkan Danışmanı ve Yıldız Holding Yönetim Kurulları Genel Sekreteri olarak görev aldı. 24 Ekim 2018’de TÜBİTAK Yönetim Kuruluna üye olarak atandı. Taşer halen Bilişim Vadisi yönetim kurulu üyeliğini görevini de yürütmektedir.

Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu

Panelist | Eskişehir Teknik Ünivesitesi Rektörü

1985 yılında lisans derecesini, 1988 ve 1993 yıllarında ise yüksek lisans ve doktora derecelerini Anadolu Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü’nden aldı. 1994 yılında Anadolu Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü’ne yardımcı doçent olarak atandı. 2003'te doçent, 2008'de ise profesör unvanını aldı. 2015-2018 yılları arasında Yükseköğretim Kurulu Kurum Danışmanı ve Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Aralık 2015'ten bu yana ise Yükseköğretim Kalite Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır. Eylül 2018’de Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü olarak atanmıştır. Ekim 2018 tarihinden bu yana Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu üyesidir.

Prof. Dr. Şirin Karadeniz

Panelist | Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü

Bilgisayar sistemleri eğitiminde lisans, bilgisayar eğitiminde yüksek lisans ve eğitim teknolojisi alanında doktora derecesini aldı. Eğitime yenilikçi teknolojilerin entegrasyonu, kodlama ve robotik öğretimi ve STEM alanlarında ders, eğitim, seminer ve çalıştaylar vermiş ve bu alanlarda TÜBİTAK, MEB, UNICEF, Dünya Bankası ve Avrupa Birliği’nde ulusal ve uluslararası projelerde yönetici, araştırmacı, uzman ve danışman olarak görev almıştır. TÜSİAD Eğitim Çalışma Grubu Üyesi, Geleceğin Eğitimi Derneği yönetim kurulu üyesi, Yenilikçi Eğitim ve Araştırma Merkezi (YEGAM) başkanı, Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları icra kurulu üyesi, BAU Öğrenme ve Öğretme Merkezi kurucu müdürü ve Eğitim Bilimleri Fakültesi dekanı olarak görev yaptı. 2019 yılında Bahçeşehir Üniversitesi rektörlüğüne atanmıştır.

İsmail Erkam Tüzgen

Panelist | İstanbul Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri

Lisans eğitimini 2012 yılında Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Tıp Fakültesinde tamamlayan Erkam Tüzgen, Aralık 2012 ve Mayıs 2014 tarihleri arasında, Hakkari’de İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü görevlerini yürüttü. Sonrasında Beşiktaş ve Üsküdar’da İlçe Sağlık Müdürü olarak görev yaptı. Nisan 2015 -Kasım 2016 tarihlerinde İstanbul İl Sağlık Müdür Yardımcılığı ve İstanbul Organ Nakli Etik Komisyonu Başkanlığı görevlerini yürüttü. 2016-2020 tarihlerinde İbn Haldun Üniversitesi’nin kurucu Genel Sekreteri olarak çalışma hayatına devam eden Tüzgen, 2020 yılında İstanbul Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliği görevine atandı. İyi derecede İngilizce ve orta derecede de Arapça bilmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır.